lunes, diciembre 18, 2006

Ja salen los santos esposossss

Iberdrola va anunciar fa poc que la llum anava a pujar, ho sé perquè ma mare no para de dir-me que apague l’estufa i agarre la manta. Mira que ho han dit a la tele eh!! Fins i tot el Pablo Motos va fer un rap el altre dia al seu cutre-pograma. Pos pa mi que molta gent no s’ha enterat, o a entès tot el contrari i han corregut (les paraules acabades en “gut“ són fataaaallllsss!!!) als xinos a comprar llumetes de colors pa posar-les al balcó. Què tradició és eixa?? Perquè s’ha posat tant de moda últimament?? Jo no m’imagine el portal de Belen ple de llumetes de colorins… Hi han balcons que fan fredat (expresió típica alcoiana, fer fredat, sinònima de fer por. Ambdues mencanten, toooma jaaa!) són exagerats, exagerats i estàn fets a mala llet aprop de semàfors i encreuaments de carrers, despisten, poden provocar accidents... Que no es donen conter?? Són nocius, epilèpticament parlant. M’estranya que les autoritats sanitàries no els hàgen prohibit (tinc un problema greu en el present de subjuntiu) com els dibujitos eixos japos que provocaven atacs d’epilèpsia als xiquets.

L’any que ve vaig a posar-me un anunci luminoso de Coca-Cola, o de Sanyo. Aixina decoraré el balcó en plan “Aquí es Navidad” i si de paso em puc traure unes pelilles per fer propaganda... pos mejor. Igual deuria d’haver-me callat i no donar idees.

No lo entiendo senyores, no lo entiendo. A quí se li va ocurrir fer-ho per primera volta?? Eixa persona no sap el que va fer. Jo crec que ho va fer pa putejar al veí de denfront, en plan... Tu te montas fiestas?? Lo vas a flipar... nyas llumetes i musiqueta un mes!!

En ma casa no és Navidad, no. Ni llumetes, ni árbol, ni Papa Noel, ni Belén. Total pa que nos lo roben... Otra cosa que se ha puesto de moda. Però esta moda mola, a mi que Canal 9 dedique dos minuts de les noticies pa dir que han furtat el Jesuset de Belén de l’anjuntament o pa dir que han tirat el burro del Belén de la Plaça de la biblioteca d’Alcoi pel pont de Cervantes, em mola molt, muy bien terrorismo urbano!!. L’any passat em vaig registrar a un club per internet. El SH-FLNJ, Sección Hispánica del Frente de Liberación de eNanos de Jardín. Mira, em va fer gràcia (la culpa la te Amelie) encara no he furtat cap enanito d’estos però tinc l’esperança de fer-ho añgun dia (acabe de confesar uno de los delitos que tengo pendiente llevar a cabo, junto con irme sin pagar de Pastamania) Buscaré, a vore si hi ha algun col·lectiu que faja el mateix amb els Belens... El FLFB, Frente de Liberación de las Figuritas de Belén. M’enrecorde que durant dos o tres anys el Jesuset del naixement de la Plaça d’Espanya desapareixia misteriosament. Ara no sé si el furten, però visto lo visto supose que li posaran vigilancia 24 horas, jajajajaja. Jo liberaria a la verge que deu d’estar super agobià i estresà en lo que li ve damunt. Perquè a l’antic Testament arla de Maria, la madre, però a Sant Josep no el nomena... sospexoso?? Pa mi que veent el panorama li va dir a Maria: Xataaaa, me voy a por tabaco!!

martes, diciembre 12, 2006

Where is my mind

Poosss jo vull ser Cleopatra, puestos a pedir. O millor la baronesa Thyssen, que fijo que té més pasta. Esta setmana a la tele no fan més que parlar de la princesa Anastasia Jerusalem de Palestina (que ja podria haver-se buscat un nom menys rebuscat) Pena de dona de ser valenciana, no sap el que ha fet, els de Canal 9 van a exprimir la historia fins que no quede res de res. D'aci dos dies estan fetn un especial presentat per la rubia eixa, com es diu... Manuela Rios, que és ja com la Ramón Garcia de Canal 9, tot ho presenta ella. Fijo que estan preparant el retorno del mític "Quien sabe donde" en versió valenciana. Busquem valencians perduts. Ells són aixina.

Em fa pena la dona, han enviat a l'alcalde del poble a convencer-la per a que torne... Mira desaparezco jo, i em porten a Sedano... li dic: Claro que si bonico!! I conforme puje a l'avió pa tornar, segreste el aparato, li demane al piloto que aterre en las Maldivas em deixe a Jordi allí i ale devuelveme donde estaba o millor portam a Jamaica. Que digo jo que si la dona se'n va anar per algo seria no? Estaria estresà o algo!! La putada és que estava en la presó i no diuen perquè la van detindre i com collons va arribar a Noruega. supose que si pilles el 4b no acabes en Oslo, no? Vamos que no se li pasaria la para del bus. Jo una volta em vaig a dormir al bus de la Uni i com a molt lluny vaig arribar a Cotes Baixes a la coxera de Gregorio. Igual es va liar fent transbordos, també és facil. En fins ella sabrà si torna o no, però ja li dic jo que li han fet una putada, perquè a vore, tu vols desapareixer no? Te montes la paraeta pa fer-ho, mesos i mesos de calfar-te el cap, que si pille el 4b pare en la plaça i pille el 45 i pare en Concentaina i pille el bus de La Amistad (que és viejuno, viejuno) i pare en Albaida i pille el tren i pare en València i de ahí al fin del mundo... Noruega, ale a menjar salmón com si estiguera loka. Que igual per això se'n va anar allí: A mi es que el salmón me mola muxo, al horno con finas hierbas, ahumado, en paté... salmón vamos, me gusta hasta el color.

Me'n recorde una volta en el programa de Lobatón que estaven buscant a un home que portava prous anys desaparegut, el van localitzar i el tio els va dir que ni de conya tonrnava que estava bé on estava i que deixaren de molestar-lo. Pos si senyor, si desapareixes és per algo, no? a que ve ara buscar-te, mira que són pesats. Total pa ixir per la tele, en lo fàcil que és. Soles has de fer algo i avisar-los.

Hola? La tele? Mira que he fet un Belén en tapons de coca-cola o mira que tengo el recors de ingestion de caracoles por la nariz. Encara no has penjat i ja els tens ahí en la càmera. Feu la proba, feu.

En fins, vaig a esperar algun desastre natural, terreono, maremoto o lo que sea, a vore si puc desapareixer, això sí el mòvil el portaré encès per si algú vol saber de mi.

Ale

lunes, diciembre 04, 2006

La "H" esa gran letra muda e invisible.

Ja, for pin ja estic instalada a la meua nova casa. Ja sóc una xica del centro (i esto no tiene ninguna connotación política) Una setmana desfent caixes, jo crec que ja està bé. El que va inventar la frase del saber no ocupa lugar... francament no em coneixia, açò crec que ja ho he dit però bé. 238 libros, necessite estanteries amb urgència!! 238... sóm molts eh! I el pitjor de tot és que els he llegit... mare meua això vol dir que m’he avorrit molt no? O què? No, això vol dir que m’he gastat molt diners!!! Diossss que cara és la cultura. Ja vuelvo a ser toda vuestra queridos fans(esteu ahi, no?), ja no tic cap mal de cap, bueno alguno tinc però res que un gelocatil no cure.

Ja estem casi en Nadal?? Si, si, aprepareu-se. I enguany més que mai estic immersa al Tiristi i dic immersa perquè la titella esta m’ha tingut absorbida més d’un mes, i lo que te rondaré morenaaaa. Enguany no estaré en la caseta de fusta passant fred a la Glorieta, enguany estaré en un senyor teatre con aseos de verdad i todo. Trobaré a faltar les meues converses amb els patos.

L’any passat li vam comprar a Tirsiti un mòbil, mira se lo merecia el xaval, se puede ser titella i moderno a la vez. La cosa és que era de prepago i ha estat un any sense gastar-se, total que li han donat el número a una altra persona… a una persona, animal o cosa de Valladolid, jajajajjajajajaja me rio perquè eixe número el té tot el món, osea que ese vallisoletano (s’imagineu que siga Asnar) rebrà moooogoooolllonnn de telefonaes preguntant per Tirisiti, jajajajajajja. La puri es durillo eh! El tio to contento con su telèfono nuevo envant-li missatges a los colegas: Eiiii que tengo mòbil nuevo!! Jajajaj L’estrena i de sobte: Hola es el Tirisiti?? Hola es que volia reservar entrades per al Tirisiti. Mira es que tenim una visti al Tirisiti i.... jajajajaja Es pa tornar-se loco!!! A mi me viene a la cabesa un xiste ajjajaja. Voy a llamarle: Hola soy Tirisiti ha llamado alguien preguntando por mi jajajaajajajja

Hui m’han tornat a entrevistar per a la tele, francament estic plantejant-meu, mare meua menudes faltes d’ortografia m’arree ajajajja, bueno, totaaaal si l’ajuntament d’Alcoi pot... jo no vaig a ser menos no? Fa un mes aprox. que al monstre comercial van posar una “exposició” de fotos d’Alcoi... No sé si seria per defecte profesional o que, però mirant les fotos em va agarrar un mal de panxaaaa, d’eixos que dius: Ai per favooorrr!! Adjunto afoto, a vore si també vos pasa (el aseo és la segona porta a la dreta)



La H de rehabilitación va estar ausente més d’una setmana, després d’este temps ho van apanyar... no es penseu que van retirar les fotos, i digo fotos perquè l’H faltava a més d’un i de dos i de tres cartells, el que van fer va ser possar cinta negra tapant la paraula sencera... Sip, aixina fan les coses al meu poble... Alcoi.